In memoriam – Henk Nieterau

*30-12-1955  ​​✙ 9-9-2024

Beste leden, oud-leden en vrienden van the Hawks,

Gisteren bereikte ons het droeve bericht dat geheel plotseling, Henk Nieterau is overleden.

Henk was sinds 2003 lid van the Hawks. Binnengekomen met the Night Hawks, een vriendenclub met hun oorsprong bij Visser’s poffertjes salon. Zij vormden heren softbal 2, waarbij de meeste spelers niet gehinderd werden door enige honk- of softbalervaring. Een echt gezelligheidsteam wat meerdere malen zijn krachten zou meten met het heren softbal 1 team. Dat leidde tot spannende wedstrijden met een hoop gekkigheid over en weer. Ook hierbij liet Henk zich niet onbetuigd.

Enige jaren daarna werd Henk coach van the Hawks Angels. Een dames softbalteam dat voor een groot deel ook zijn oorsprong in Visser’s had. Legendarisch waren de Angel Chronicals, waarin op beeldende wijze het wel en wee van het team werd beschreven door Henk. 

Na enkele jaren werd Henk bestuurslid met als functie penningmeester. Niet heel gek als je beseft dat zijn professionele leven zich bij ‘de Bank’ afspeelde. Met zijn financiële beleid heeft hij in korte tijd de financiële basis van de club versterkt. Na zijn penningmeesterschap bleef hij vier jaar als administrateur actief voor de nieuwe penningmeester. Daarna trok hij zich terug uit bestuurlijke zaken totdat hij eind jaren 10 opnieuw gevraagd werd. Hij stelde toen wel als voorwaarde dat de huidige voorzitter in die tijd, nog aanbleef. Eind 2019 traden zij beiden af. Henk bleef echter altijd de luis in de pels van het bestuur tijdens de ALV’s; hij bleef kritische vragen stellen aan de penningmeester en het bestuur. Altijd met het beste voor de club voor ogen. 

In de loop der jaren had een aantal oudere Hawksleden een groepje gevormd dat iedere maandag allerlei werkzaamhedendeed voor de accommodatie van the Hawks. Vele verfstreken in het gebouw zijn van Henks hand. 

Met het overlijden van Henk is een echte Hawk van ons heen gegaan. Hij was iedere zondag als trouwe supporter aanwezig bij de thuiswedstrijd van onze heren, samen met zijn Jutka. We gaan Henk ‘nog eendje dan’ enorm missen en zijn dankbaar voor alles wat hij voor onze club betekend heeft.

We wensen Jutka, de kinderen en kleinkinderen alle sterkte om dit ongelofelijke verlies te dragen.

Namens het bestuur,

Jacques Krutzen

Voorzitter

De uitvaart van Henk zal plaatsvinden op dinsdag 17 september 2024 om 14.00 uur in het uitvaarcentrum aan de Nassauweg 190, Dordrecht.

Laten we op een Hawks waardige manier daar afscheid van hem nemen.

Attachment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.